Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Παγκόσμια Ημέρα για το Παιδί

Κυριακή, Δεκεμβρίου 11, 2011 12:17 

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που δημοσιοποιεί το Διεθνές Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και Θύματα εκμετάλλευσης Παιδιά, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για το Παιδί. Ο αριθμός των παιδιών που ενδέχεται να πέσουν θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης το 2012 με σκοπό το κέρδος αναμένεται να αγγίξει τα 2 εκατομμύρια παγκοσμίως. Οχτώ εκατομμύρια ενδέχεται να εξαφανιστούν ενώ συνολικά, 300 εκατομμύρια παιδιά αυτής της γενιάς, ενδέχεται να κακοποιηθούν σεξουαλικά πριν την ενηλικίωσή τους.
Σύμφωνα εξάλλου με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, από τα 78 εκατομμύρια πολιτών της ΕΕ που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας ένας στους τέσσερις είναι παιδί.
Στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Προστασίας Παιδιών ΜΗΤΕΡΑ, λόγω της οικονομικής κρίσης, αναφέρθηκαν νωρίτερα στην εκπομπή Δημόσια και Ιδιωτικά, ο συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος και ο διευθυντής του Κέντρου Δημήτρης Βεζυράκης. Στο τραπέζι τέθηκε και το θέμα της υιοθεσίας και της αναδοχής παιδιών. Όπως τόνισε ο κύριος Βεζυράκης, στόχος του Κέντρου, είναι τα παιδιά να μεγαλώνουν σε οικογένεια και όχι σε ιδρυματικό περιβάλλον.

Συνέχεια…. Αθήνα 9.84 – Κοινωνία
Πηγή :  30-45.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου